Riddarstigen

Lokal hyresgästförening i Högsbo

Riddarstigen lägger ner verksamheten

Hej allihop!

Kvällen den 21/2-22 tog Riddarstigens styrelse ett tufft beslut – att lägga ner föreningen. Vi som sitter i styrelsen känner att vi inte har möjlighet att driva föreningen vidare. Vi är några få personer som ska rodda allt och tillströmningen av nya ledamöter har varit väldigt liten under åren, vilket nu känns ohållbart. Vi har gjort många försöka att värva nya ledamöter, utan resultat. Pandemin har såklart försvårat hela situationen. Vi hade hoppats kunna genomföra betydligt fler roliga aktiviteter som också skulle marknadsföra Riddarstigen och dra till sig fler aktiva, men så har det inte blivit.

Detta berör alla verksamheter knutna till Riddarstigen – festlokalen, gymmet, gratisbutiken och snickeriet. Dessa kommer att få stänga, åtminstone under en period.

Vi tycker att detta är jättetråkigt, särskilt eftersom många nyttjar både festlokalen och gymmet. Det är också fint att det finns en mötesplats i området där många roliga aktiviteter kan ske. Vi hoppas dock att något positivt kan komma ur det här. Vi kommer nu att meddela Hyresgästföreningen Frölunda vårt beslut, med förhoppning om att Frölunda tar över bollen och försöker hitta en ny styrelse som kan starta upp Riddarstigen på nytt. Ungefär som förra gången, för tre år sedan.

Nu har vi en fråga till dig som på något sätt utnyttjar föreningens verksamheter: Är du intresserad av att vara med och bygga upp Riddarstigen på nytt, det vill säga vara med i styrelsen? Meddela i så fall Maja Andersson på maja.andersson88@hotmail.com så förmedlar hon era namn vidare till Frölunda hyresgästförening.

Vid andra tankar eller frågor kan ni också mejla Maja.

Med vänlig hälsning,
Nina, Annette, Joel och Maja i Riddarstigens styrelse.

Updated: 2022-03-05 — 11:51
Riddarstigen © 2014 Frontier Theme